Iskolánkban március 10-14. között az „EGÉSZSÉGHÉTEN” az egészséges életmód került fókuszba. Változatos programokkal igyekeztünk tanulóinkat a tudatos egészség megőrzésére nevelni. A mozgás fontosságát hirdette a „Fuss a reggelidért!” programunk, ahol a gyerekek a hetet egy reggeli futással, gimnasztikával kezdték, jutalmul almát kapva. A fogaink épségének megőrzését „Fogászati 1×1” interaktív foglalkozás keretében sajátíthatták el alsós tanulóink, a felsősök online feladatsoron bizonyíthatták jártasságukat a témában. Rendhagyó testnevelés órát tartott Havacs Dániel funkcionális fitneszedző. A diákok izgalmas és kihívásokkal teli gyakorlatokat végeztek, fejlesztve erőnlétüket és állóképességüket.
A 7. – 8. évfolyam tanulói kozmetikus bevonásával bővíthették ismereteiket. A kamaszkori bőrápolás technikáiról, esetleges bőrproblémák kezelési lehetőségeiről, természetes, káros anyagoktól mentes kozmetikumokról kaphattak információkat. Párhuzamba került az életmód, táplálkozás és bőrünk állapota. Szót ejtett a korai műköröm-építés veszélyeiről is.
Kulcsár Andrea védőnő ugyanennek a korosztálynak felvilágosító órát tartott a Tinédzser-szerelemről, annak szépségeiről és következményeiről.
A felső évfolyamon tanuló diákok kitöltöttek egy egészséges életmóddal kapcsolatos papír alapú tesztet és a Redmenta segítségével részt vehettek fogászati vetélkedőn is.
Minden osztály plakát készítésével hívta fel a figyelmet arra, hogy mit jelent az egészséges életmód számukra. Az igazán „beszédes” plakátok iskolánk falait fogják díszíteni, hogy mindig szem előtt tartsák gyermekeink egészségmegőrző feladataikat. Iskolacsalogató foglalkozásunk is az egészséges életmód jegyében zajlott, gondolva a leendő elsősök prevenciójára. Alsós tanulóink „Egészségnevelési szabadulószobában” bizonyíthatták tudásukat a témában: írtak indulót, oldottak meg keresztrejtvényt, TOTÓ-t, próbára tették érzékelésüket a zöldségek, gyümölcsök felismerésében, puzzle kirakásával és akadálypálya teljesítésével minden osztály sikeresen kiszabadult a helyszínekről. Diákjaink a gasztronómia rejtelmeiben is barangoltak; egészséges zöldség/gyümölcs salátákat készítettünk és fogyasztottunk el a „Salátabárrá” alakított osztályokban. A védőnők állapotfelméréseket végeztek, vérnyomást és vércukrot is mértek.
A hét zárásaként a családok bevonásával zöldség/gyümölcs szoborkészítő versenyt hirdettünk, amelyre igazán különleges, kreatív alkotások készültek, bizonyítva, hogy lehet valami szép és egészséges is.
Bízunk benne, hogy tanulóink nem csak ezen a héten, hanem minden nap igyekeznek majd tenni egészségük megőrzéséért. Hálásan köszönjük minden segítőnknek, hogy egy igazán tartalmas hetet szervezhettünk diákjainknak!
Turcsán Tímea – programfelelős